Jos ostat hääpuvun-, vanhojen tanssi-, tai iltapuvun kannataa teettää tarvittavat korjaus- ja muutosompelutyöt ammattiompelijalla. Tämä on tärkeää tietää, ettei tapahtuisi peruuttamatonta, sillä jos pukua on ensin koettanut muokata ompelua harrastava sukulainen tai tuttava voi käydä niin ettei ammattilainen saakaan sitä toivotulla tavalla enää muokattua kokemattoman tekijän jäljiltä.

Turun Fiancèen pukuompelija Elinan käsissä hääpuvut viimeistellään
Elinan kädentaidoilla saavutetaan yksilöllinen istuvuus

Yksilöllisesti sinun vartalollesi muokatussa ja hyvin istuvassa puvussa näytät itsevarmalta ja upealta ja voit keskittyä nauttimaan hääpäivänne juhlinnasta joka solulla.

JOKAISTA HÄÄPUKUA on tarpeellista muokata, jotta siitä saadaan kantajalleen istuva. Työn toteuttamiseen tarvitaan asiansa osaava ammattilainen. Kunkin naisen vartalo on oikeanlainen ja juuri sen kokoinen ja näköinen kuin sen kuuluukin olla kokonumeroista riippumatta. Vartalonmuotoja on erilaisia ja vartalo saattaa myös jonkin verran muuttua hääpuvun hankinnan ja hääpäivän välisenä aikana. Nämä ovatkin keskeisimmät perustelut sille miksi hääpukuja täytyy muokata.

KÄDENTAIDOT JA KÄSITYS ERILAISISTA VARTALONKAARISTA sekä millainen pukumalli sopii lähtökohtaisesti millekin vartalotyypille ovat alusta loppuun keskeisiä osaamisen osia hääpuvun synnyssä, suunnittelussa, valmistuksessa ja merkittävä osa hääpukuliikkeiden asiantuntijuutta. Oli kyseessä uusi tai käytetty tarvitsee hääpuku lähes poikkeuksetta osakseen ompelijan käden kosketusta!

Osalla erikoisliikkeistä on saman katon alla oma ompelimo, joka on morsiamelle hyödyksi, sillä sovituksen aikana on mahdollista saada tietoon mikä muokkaus mihinkin malliin on mahdollista ja tarpeellista tehdä ja mikä on kokonaiskustannus. On hyvä myös tietää, että hankkiessaan puvun liikkeestä voi säästää jopa merkittävästi ompelutyön kustannuksissa verraten, jos palvelun ostaisi erikseen.

Morsiuspuvun valinnan jälkeen siihen tehdään lähempänä hääpäivää tarvittavat istuvuus muokkaukset, jotka varmistetaan 1-2 lisäsovituksella, joiden tarkoituksena ompelijan on tarkistaa, että yksilöllinen istuvuus varmasti toteutuu ennen hääpäivää. Tämä myös kertoo siitä kuinka omistautuneita asian suhteen ollaan.

Mitä ovat yleisimmät hääpukuihin tehtävät muokkaukset ?

  • helman lyhennys
  • olkaimien lyhennys
  • hääpuvun kavennus
  • hääpuvun suurennus tai pienennys
  • laahuksen nosto
  • hääpuvun istuvuuden parantaminen nyörityksellä
  • koristeiden lisääminen- tai poistaminen

LUE KORJAUSOMPELUISTA LISÄÄ: 

https://www.haat.fi/artikkeli/usein-kysyttya-haapuvun-korjausompelusta

Ammattilaisen taidonnäytettä kuinka vetoketju vaihtuu nyöritykseen

Alla olevissa videoklipeissä voit nähdä pukuompelija / morsiuspukuliike Gaalan yrittäjä Annika Kiiskisen kädentaitojen taikoja..

Tässä hääpuku, jonka vetoketju puretaan pois ja korvataan nyörityksellä.
Valmista tuli! Nyöritys on kaunis katsella sekä parantaa puvun istuvuutta.