Jos ostat hääpuvun-, vanhojen tanssi-, tai iltapuvun, niin on suositeltavaa teettää tarvittavat korjaus- ja muutosompelutyöt ammattiompelijalla. Tämä on tärkeä valinta. Jos pukua on ensin koettanut muokata ”ompelua harrastava tekijä” voi käydä niin, ettei ammattilainen saakaan pukua enää toisen tekijän jäljiltä muokattua saavuttamaan tarvittava lopputulosta. Tämä voi myös tarkoittaa sitä, että istuvuuskorjaukset saattavatkin maksaa odotettua enemmän.

JOKAISTA HÄÄPUKUA ON TARPEELLISTA MUOKATA, JOTTA SIITÄ SAADAAN KANTAJALLEEN TÄYSIN ISTUVA.

Istuvuuskorjausten toteuttamiseen tarvitaan aina asiansa osaava ammattilainen. Kunkin naisen vartalo on oikeanlainen ja juuri sen kokoinen ja näköinen, kuin sen kuuluukin olla kokonumeroista riippumatta. Vartalonmuotoja on erilaisia ja vartalo saattaa myös jonkin verran muuttua hääpuvun hankinnan ja hääpäivän välisenä aikana. Nämä ovatkin keskeisimmät perustelut sille miksi hääpukuja täytyy muokata lähempänä hääpäivää.

KÄDENTAIDOT ON KANTAVA OSAAMISEN OSA

Kädentaidot, käsitys vartalonkaarista, mikä pukumalli ja minkä hääpukumerkin puku sopii millekin vartalotyypille ovat keskeisiä osaamisen osia, josta hääpukuliikkeiden asiantuntijuus kumpuaa.

UUSI TAI KÄYTETTY HÄÄPUKU TARVITSEE OSAKSEEN OMPELIJAN KÄDEN KOSKETUSTA!

Osalla erikoisliikkeistä on saman katon alla toimiva ompelimo. Morsiamena tästä on se hyöty, että sovituksen aikana on mahdollista saada tietoa mikä muokkaus mihinkin malliin on mahdollista ja tarpeellista tehdä ja mikä on istuvuuskorjausten kokonaiskustannus. On myös hyvä tietää, että hankkiessaan puvun liikkeestä voi säästää ompelutyön kustannuksissa verraten, jos palvelun ostaisi erikseen.

Kun mieleinen puku löytyy tehdään siihen vasta lähempänä hääpäivää tarvittavat istuvuuskorjaukset. Hääpäivän kynnyksellä on vielä lisäsovitus, jonka tarkoitus onompelijan tarkistaa, että yksilöllinen istuvuus saavutetaan. Tämä myös kertoo siitä kuinka omistautuneita ammattilaiset asian suhteen ovat.

Mitkä ovat yleisimmät hääpukuihin tehtävät istuvuuskorjaukset ?

  • helman lyhennys
  • olkaimien lyhennys
  • hääpuvun kavennus
  • hääpuvun suurennus tai pienennys
  • laahuksen nosto
  • hääpuvun istuvuuden parantaminen nyörityksellä
  • koristeiden lisääminen- tai poistaminen

LUE KORJAUSOMPELUISTA LISÄÄ: 

https://www.haat.fi/artikkeli/usein-kysyttya-haapuvun-korjausompelusta