Löytääksesi itsellesi täydellisen morsiuspuvun, tulee sitä sovittaa, jotta voidaan varmistua, että se istuu vartalomallillesi. Sovittamisen kokemusta ei myöskään kannattaisi menettää mistään hinnasta, sillä se on tärkeässä osassa henkisesti valmistamaan sinua suurta päivääsi varten. Hääpuvun sovitus voi naiselle osoittautua myös hyvin tunteelliseksi tapahtumaksi. Kun näkee itsensä hääpuvussa konkretisoi se päätöksen avioliitosta, ja se voi olla myös pysäyttävä kokemus nähdä itsensä morsiamena, joka voi naiselle avata tulevaisuuden ikkunoita uusista “elämän rooleista” kumppanina, vaimona ja äitinä.

Jos suunnittelet häitä ja haluat tehdä pukuvalinnan hyvissä ajoin on 8-12 kk ennen hääjuhlaa loistava hetki varata ensimmäinen sovitusaika. Sovitusajan varaaminen on enemmän kuin suositeltavaa! Silloin voit olla varma, että sovitus-spesialistilla on rauhoitettu aika antamaan huomionsa juuri sinulle. Aktiivinen sovittaminen on järkevää aloittaa silloin, kun hääpäivä ja hääpuvun budjetti on päätetty ja olet oikeasti pukua hankkimassa. 

Sovitusajan pituus?

Keskimääräinen morsiamelle varattu sovitusaika on 1-1,5 h. Jos aika tuntuu liian lyhyeltä, kannattaa aikaa varatessa kysäistä mahdollisesti pidemmästä sovitusajasta.

Jos ei tiedä minkälaisen puvun haluaa?

Ei hätää! Moni muukaan ei tiedä sovittamaan tullessaan mitä haluaa. Itseasiassa sovittaminen on paras tapa päästä selville oikeasta sävystä ja sinulle parhaiten istuvasta pukusiluetista. Jos sinulla on kuvamateriaalia unelmapuvustasi, ammattilainen varmasti haluaa nähdä sen. Hääpukukuvat ja koostamasi kollaasit erilaisista vaihtoehdoista antavat vinkkiä ja suuntaa sovitus-spesialistin työlle.  

Millaiset alusvaatteet?

Alusvaatteita koskevat kysymykset askarruttavat varmasti suurinta osaa ja onhan sovitustilanne monelle morsiamelle uusi kokemus. Pitääkö rintaliivien olla olkaimettomat ja valkoiset? Itseasiassa värillä ja olkaimilla ei sovitustilanteessa ole väliä, kunhan liivit ovat hyvät ja tukevat. Tietysti jos sinulta löytyy olkaimettomat liivit, voit ottaa ne mukaasi tai pukea ne jo valmiiksi päällesi, mutta sovitusta varten ei tarvitse erikseen lähteä ostamaan uusia liivejä. Pääasia, että myöhemmässä vaiheessa, puvun korjaussovituksessa, sinulla on hääpuvun alle tulevat liivit ylläsi.