”Minulla on aito kiinnostus ja rakkaus hääpukumuotiin. Yksi parhaista uudistuksista 13 vuotta kestäneessä tuotemerkkiedustukseen pohjautuvassa työnkuvassa on ollut mahdollisuus päästä avaamaan hääpukuneuvonnan kanavien välityksellä yhteys morsiamiin. Tarjolla olevien vinkkien avulla todella toivon niistä olevan sinulle avuksi ja helpottamaan hääpukusi etsintäprosessia. Tyytyväinen ja onnellinen morsian!” Se on juuri sitä mitä sinulle sydämestäni tahdon.”

KUKA? Olen Jyväskylästä Tiina Rauhala agentuuriyrittäjä suomen tuotemerkkiedustus nimisestä perheyrityksestä ja hääpukuneuvonnan perustaja. Vuonna 2008 ajauduin työskentelemään hää- ja juhlapukumuodin pariin. Kaikki lähti siitä, kun halusin auttaa ystävää. Hän oli jäämässä äitiyslomalle, mutta hän ei ollut löytänyt yrityksensä tuotemerkkiedustajan työtehtäviin sopivaa tuuraajaa.

Oma elämäntilanne oli ystävän auttamiseksi otollinen. Olin palaamassa äitiyslomalta työelämään, mutta sopivaa työpaikkaa ei ollut silloin tajolla, joten tartuin tilaisuuteen ja sillä tiellä ollaan! En ole hetkeäkään katunut, vaikka silloin pienen lapsen äitinä tuntui aivan ”hullulta” hypätä täysin tuntemattomaan ilman kyseisen toimialan kokemusta. Minustahan piti tulla ravintoloitsija, mutta kuinkas tässä näin kävi! Elämä voi todella yllättää, jos vain uskaltaa. Höyrähdin hääpukuihin!

MISTÄ HÄÄPUKUNEUVONTA SAI ALKUNSA? Hääpukuneuvonta sai alkunsa Helsingissä Love Me Do häätapahtumassa vuonna 2016 luonnollisen yhteistyöprosessin ja ideoinnin tuloksena tapahtumatuottaja Nonna Sjöbergin kanssa.

MORSIAMILTA ON PUUTTUNUT vain heille suunnattu oma infopiste, josta voisi kysyä, saada tietoa ja jonne voisi antaa palautetta. Nyt se vihdoinkin on mahdollista! Tavoiteena on, että palvelun kanavat löydetään ja niitä käytetään aktiivisesti. Palautteiden saaminen on todella tärkeää, jotta toimialan kehitystyötä voidaan toteuttaa ja näin taata, että myös tulevaisuuden morsiamilla olisi mahdollista nauttia pätevästä ja miellyttävästä hääpukuliikkeiden palvelusta.

SYDÄMEN PALOA JA HALU AUTTAA ”Toivon morsiamelle myönteisen, unohtumattoman ja tunteidentäyteisen kokemuksen hääpukunsa etsintämatkalla. Se mitä tunteita matkalla herää on yksilöllistä ja kaikki tuntemukset ovat aitoja ja oikeita oli sitten kyseessä jännitystä, iloa, epävarmuutta, päättämättömyyttä, tyyneyttä, hiljaisuutta, onnenkiljahduksia, liikutuksen kyyneliä tai varmuutta, niin kaikki tunteet hääpuvun ympärillä kuuluvat asiaan. Onhan kyseessä HÄÄT; yksi ihanimmista, teidän kahden juhlasta. Jos voin jotenkin valmistaa tai ojentaan auttavan käteni, niin olen täällä sinua varten.”