KUKA? Olen Jyväskylästä Tiina Rauhala agentuuriyrittäjä suomen tuotemerkkiedustus nimisestä perheyrityksestä ja hääpukuneuvonnan perustaja. Vuonna 2008 ajauduin työskentelemään hää- ja juhlapukumuodin pariin. Kaikki lähti siitä, kun halusin auttaa ystävää. Hän oli jäämässä äitiyslomalle, mutta ei ollut onnistunut löytämään yrityksensä tuotemerkkiedustajan työtehtäviin sopivaa tuuraajaa. Oma elämäntilanne ystävän auttamiseksi oli otollinen, sillä olin itsekin palaamassa äitiyslomalta työelämään, mutta sopivaa työpaikkaa ei ollut tarjolla. Tartuin tilaisuuteen ja sillä tiellä ollaan! En ole hetkeäkään katunut, vaikkakin silloin pienen lapsen äitinä tuntui aivan ”hullulta” hypätä täysin tuntemattomaan ilman kyseisen toimialan kokemusta. Minustahan piti tulla ravintoloitsija, mutta kuinkas tässä näin kävi! Elämä voi todella yllättää, jos vain uskaltaa. Höyrähdin hääpukuihin!

MISTÄ HÄÄPUKUNEUVONTA SAI ALKUNSA? Hääpukuneuvonta sai alkunsa Helsingissä Love Me Do häätapahtumassa vuonna 2016 luonnollisen yhteistyöprosessin ja ideoinnin tuloksena tapahtumatuottaja Nonna Sjöbergin kanssa.

MIHIN HÄÄPUKUNEUVONTAA TARVITAAN? Morsiamilta on puuttunut vain heille suunnattu oma infopiste, josta kysyä, saada tietoa ja jonne voi jakaa palautetta vaikkapa sovituskokemuksistaan. Nyt se vihdoinkin on mahdollista! Tavoitteena on, että hääpukuneuvonnan eri kanavat löydetään ja niitä käytettään aktiivisesti. Palautteiden saaminen on todella tärkeää, jotta toimialan kehitystyötä voidaan toteuttaa ja näin taata, että myös tulevaisuuden morsiamilla olisi mahdollisuus nauttia pätevästä ja miellyttävästä hääpukuliikkeiden palvelusta.

SYDÄMEN PALOA JA HALU AUTTAA ”Vilpitön toiveeni on, että jokainen morsian saisi kokea myönteisen, unohtumattoman ja tunteiden täyteisen kokemuksen hääpukunsa etsintämatkallaan. Se mitä matkalla tapahtuu, mitä tunteita herää ja millainen kokemus siitä syntyy on aina yksilöllistä ja mieleenpainuvaa. Kaikki pintaan nousseet tuntemukset ovat aitoja ja oikeita oli sitten kyseessä jännitystä, iloa, epävarmuutta, päättämättömyyttä, tyyneyttä, hiljaisuutta, onnenkiljahduksia tai liikutuksen kyyneliä. Kaikki tunteet kuuluvat asiaan, sillä onhan kyseessä HÄÄT. Elämän yksin ihanin, teidän kahden, läheisten ja ystävien yhteinen rakkauden juhla.

Jos voin jotenkin auttaa tai ohjata hääpukusi etsinnässä, niin teen sen mielelläni.