KUKA? 
Olen Jyväskylästä Tiina Rauhala agentuuriyrittäjä suomen tuotemerkkiedustus nimisestä perheyrityksestä ja hääpukuneuvonnan perustaja.

TAUSTAA.. Vuonna 2008 ajauduin työskentelemään hää- ja juhlapukumuodin pariin. Kaikki lähti siitä, kun halusin auttaa ystävää, joka oli jäämässä äitiyslomalle ja etsi yrityksensä tuotemerkkiedustajan työtehtäviin sopivaa tuuraajaa. Oma elämäntilanne oli otollinen, sillä olin itsekin palaamassa äitiyslomalta työelämään, mutta sopivaa työpaikkaa ei silloin ollut tarjolla.

Tartuin tilaisuuteen ja näin kohta 15 vuotta myöhemmin, sillä tiellä ollaan. Hetkeäkään en ole katunut, vaikkakin silloin pienen lapsen äitinä tuntui aivan ”hullulta” hypätä täysin tuntemattomaan ilman toimialan koulutusta tai kokemusta. Minustahan piti tulla ravintoloitsija tai pitopalveluyrittäjä, mutta kuinkas tässä näin kävi! Elämä voi todella yllättää, jos vain uskaltaa. Höyrähdin hääpukuihin!

IDEA HÄÄPUKUNEUVONNAN toiminnan käynnistämisestä sai alkunsa Helsingissä Love Me Do häätapahtumassa vuonna 2016 luonnollisen yhteistyöprosessin ja ideoinnin tuloksena tapahtumatuottaja Nonna Sjöbergin kanssa.

MIKSI? KENELLE? Morsiamilta on puuttunut vain heille suunnattu oma hääpukuihin suunnattu infopiste, josta kysyä, saada tietoa ja jonne voi jakaa palautetta vaikkapa sovituskokemuksistaan. Nyt se vihdoinkin on mahdollista!

Tavoitteena on, että hääpukuneuvonnan eri kanavat löydetään ja niitä käytetään aktiivisesti. Palautteiden saaminen on todella tärkeää, jotta toimialan kehitystyötä voidaan toteuttaa ja näin taata, että myös tulevaisuuden morsiamilla olisi mahdollisuus nauttia pätevästä ja miellyttävästä hääpukuliikkeiden palvelusta.

MIKSI TEEN? ”Sydän sykkii häille ja hääpuvuille ja minulla on vilpitön halu auttaa morsiamia, jotta he saisivat mahdollisimman positiivisen, unohtumattoman ja tunteiden täyteisen kokemuksen hääpukunsa etsintämatkalla. Se mitä matkalla tapahtuu, mitä tunteita herää ja millainen kokemus siitä syntyy on aina yksilöllistä ja siksi aihe jaksaa innostaa vuodesta toiseen ja loppua ei näy.

Kaikki pintaan nousseet tuntemukset ovat aitoja ja siksi oikeita oli sitten kyseessä jännitystä, iloa, epävarmuutta, päättämättömyyttä, tyyneyttä, hiljaisuutta, onnenkiljahduksia tai liikutuksen kyyneliä.

Kaikki tunteet kuuluvat asiaan onhan kyseessä HÄÄT. Elämän yksin ihanin, teidän kahden, läheisten ja ystävien kanssa jaettu rakkauden juhla.

Autan enemmän kuin mielelläni, jos voin jotenkin olla helpottamassa hääpukusi löytämisessä.